16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Mai mult de 12.000 de tineri au mărşăluit la Bruxelles

Iniţiativa „Youth for Climate” a fost lansată de elevi flamanzi care au decis să absenteze de la cursuri până când vor obţine de la clasa politică măsuri pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, reuşind să reunească aproape 3.000 de persoane săptămâna trecută. Elevilor flamanzi li s-au alăturat în această iniţiativă şi elevi francofoni.

„O spunem foarte clar că nu ne vom duce la cursuri până când nu vor fi luate măsuri ambiţioase (pentru climă). De ce să frecventăm cursurile dacă nu avem viitor? Acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem politicienilor”, a declarat Piero Amand, un elev în clasă terminală, la postul de radio La Premiere.

Una dintre organizatoare, Anuna de Wever, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu numărul mare de persoane prezente joi. „Este un semnal incredibil, care nu poate fi ignorat”, a declarat ea pentru agenţia de presă Belga.

„Ce vrem noi? Dreptate pentru climă”, scandau participanţii, potrivit agenţiei.

La începutul lui decembrie, o tânără suedeză în vârstă de 15 de ani, Greta Thunberg, a uimit opinia publică în timpul Conferinţei Anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP24) desfăşurată la Katowice (Polonia), cu pledoaria sa pentru generaţiile viitoare. Tânăra a devenit o persoană marcantă printre tinerii care se mobilizează din ce în ce mai mult pentru climă peste tot în lume, cerându-le decidenţilor politici şi întreprinderilor să reducă emisiile de gaz cu efect de seră.

Ultima oră
Pe aceeași temă