8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Iranul, acuzat de Israel că plănuiește un atac terorist cu drone

Ministrul Apărării israelian acuză de „terorism indirect”

Ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, a acuzat Iranul că antrenează la o bază aeriană de lângă oraşul Isfahan militanți din Yemen, Irak, Siria şi Liban. Aceștia ar fi învățați să folosească drone pentru atacuri teroriste. Oficialul israelian susține că pregătirea lor stă la baza unui posibil atac terorist. Ba mai mult, ministrul a publicat și o fotografie din satelit cu presupusa bază.

Au avut loc mai multe atacuri cu drone

Potrivit Israelului, SUA şi Marii Britanii, iranienii se află în spatele atacului cu dronă comis la sfârşitul lunii iulie în Marea Arabiei. Atacul din Mercer Street s-a soldat cu moartea unui marinar român și unul englez. Ba mai mult, un atac cu dronă a avut loc și sâmbătă noapte asupra trupelor americane de pe aeroportul irakian Erbil.

Un „terorism indirect”

Benny Gantz a mai declarat că Iranul a dezvoltat astfel un „terorism indirect”. Prin acțiunile sale, statul își atinge toate obiectivele. Drone fabricate în Iran sunt distribuite în Yemen, Irak, Siria şi Liban, unde Teheranul are relaţii apropiate cu miliţii şiite şi grupări armate satelit. Totodată, Iranul ar încerca să trimită drone și în Fâșia Gaza, unde are legături cu organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, a mai spus ministrul.

„În viitorul apropiat, națiunile slabe, aflate în criză, vor continua să servească drept fiefuri pentru armatele terorismului. Prin urmare, obiectivele contraterorismului trebuie să fie să fie dezvoltarea serviciilor de informații și a capacităților ofensive, eliminarea țintită a unor figuri-cheie și dezvoltarea și consolidarea sistemelor care combină apărarea aeriană cu apărarea teritorială”, a spus Benny Gantz.

Ultima oră
Pe aceeași temă