-1.4 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalIncendiu la o închisoare din Indonezia. 41 de oameni au murit

Incendiu la o închisoare din Indonezia. 41 de oameni au murit

Cuza incendiului rămâne neclară

Cel puțin 41 de prizonieri au fost uciși, după ce un incendiu a rupt un bloc de închisoare supraaglomerat din Jakarta. De asemenea, alte opt persoane au fost rănite. Flăcările au izbucnit miercuri dimineață, la primele ore. Purtătorului de cuvânt al poliției din Jakarta, Yusri Yunus a anunțat că pompierii au oprit extinderea focului.

O investigație privind cauza incendiului este în curs de desfășurare, însă Yusri suspectează că este de vină un scurtcircuit electric. Rika Aprianti, purtător de cuvânt al departamentului penitenciar al ministerului legii și drepturilor omului, a declarat că autoritățile încă evacuează instalația.

Blocul găzduia deținuți reținuți pentru infracțiuni legate de droguri. Inchisoarea avea capacitatea de 122 de persoane. Aceasta nu a specificat câte persoane erau în incintă, însă a susținut că era supraaglomerată. Închisoarea din Tangerang, un oraș industrial în apropiere de Jakarta, „găzduiește” peste 2.000 de deținuți, cu mult peste capacitatea ei 600.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă