11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

GUVERNUL BRITANIC a crescut venitul național la 8,91 lire pe oră și vrea emisii 0 net în 2050

 

Boris Johnson, premierul britanic a anunțat pe Twitter chiar de 1 Aprilie:

”Astăzi am mărit #NationalLivingWage la 8,91 GBP pe oră, ceea ce va oferi un impuls binevenit familiilor din Marea Britanie, pe măsură ce Construim din Nou mai Bine #BuildBackBetter și mai echitabil după pandemie.”

Scrisoarea comună a cancelarului Rishi Sunak și secretarului de afaceri Kwasi Kwarteng stabilește pilonii cheie ai investițiilor pe care guvernul britanic se va concentra pe măsură ce Construiesc mai bine” după pandemie.

Dezvoltarea de noi idei, produse și procese și deblocarea finanțelor pentru implementarea acestora vor pune Marea Britanie în fruntea noilor oportunități de creștere și va fi crucială pentru realizarea priorităților cheie, cum ar fi tranziția la emisii zero net până în 2050.

Guvernul a anunțat că vor fi investiții de peste 30 de milioane de lire sterline pentru studii de cercetare de pionierat în tehnologia bateriilor, vehiculelor electrice și vehiculelor cu hidrogen.

Marea Britanie a făcut deja pași mari în extinderea pieței vehiculelor electrice și a stabilit un angajament ambițios de a elimina treptat vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel până în 2030.

Bateriile mai durabile și fiabile pentru vehiculele electrice vor contribui la asigurarea faptului că pot efectua mai eficient călătorii mai lungi, sprijinind piața să se dezvolte și să se extindă în continuare, reducând costurile și încurajând mai multe gospodării să facă schimbarea.

Studiile susținute cu peste 9 milioane de lire sterline vor analiza dezvoltarea unei fabrici de extracție a litiului pentru a fi utilizate în bateriile vehiculelor electrice, construcția unei fabrici pentru construirea magneților specializați pentru motoarele vehiculelor electrice și adecvarea unui depozit ușor de hidrogen pentru mașini și camionete.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă