21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalGUVERNUL BRITANIC a crescut venitul național la 8,91 lire pe oră și...

GUVERNUL BRITANIC a crescut venitul național la 8,91 lire pe oră și vrea emisii 0 net în 2050

 

Boris Johnson, premierul britanic a anunțat pe Twitter chiar de 1 Aprilie:

”Astăzi am mărit #NationalLivingWage la 8,91 GBP pe oră, ceea ce va oferi un impuls binevenit familiilor din Marea Britanie, pe măsură ce Construim din Nou mai Bine #BuildBackBetter și mai echitabil după pandemie.”

Scrisoarea comună a cancelarului Rishi Sunak și secretarului de afaceri Kwasi Kwarteng stabilește pilonii cheie ai investițiilor pe care guvernul britanic se va concentra pe măsură ce Construiesc mai bine” după pandemie.

Dezvoltarea de noi idei, produse și procese și deblocarea finanțelor pentru implementarea acestora vor pune Marea Britanie în fruntea noilor oportunități de creștere și va fi crucială pentru realizarea priorităților cheie, cum ar fi tranziția la emisii zero net până în 2050.

Guvernul a anunțat că vor fi investiții de peste 30 de milioane de lire sterline pentru studii de cercetare de pionierat în tehnologia bateriilor, vehiculelor electrice și vehiculelor cu hidrogen.

Marea Britanie a făcut deja pași mari în extinderea pieței vehiculelor electrice și a stabilit un angajament ambițios de a elimina treptat vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel până în 2030.

Bateriile mai durabile și fiabile pentru vehiculele electrice vor contribui la asigurarea faptului că pot efectua mai eficient călătorii mai lungi, sprijinind piața să se dezvolte și să se extindă în continuare, reducând costurile și încurajând mai multe gospodării să facă schimbarea.

Studiile susținute cu peste 9 milioane de lire sterline vor analiza dezvoltarea unei fabrici de extracție a litiului pentru a fi utilizate în bateriile vehiculelor electrice, construcția unei fabrici pentru construirea magneților specializați pentru motoarele vehiculelor electrice și adecvarea unui depozit ușor de hidrogen pentru mașini și camionete.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă