23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaForțele ruse atacă și au ucis cinci civili la Harkov

Forțele ruse atacă și au ucis cinci civili la Harkov

Bombardamentele ruse au ucis luni cinci civili la Harkov, a anunţat guvernatorul regiunii din nord-estul Ucrainei, Oleg Sinehubov, citat de Reuters.

Oficialul a adăugat că atacurile s-au soldat şi cu 22 de răniţi, inclusiv cinci copii, „cu toţii civili din Harkov care mergeau pe străzi, la locurile de joacă”, potrivit agerpres.ro.

„Condoleanţele mele sincere familiilor lor”, a transmis guvernatorul printr-un mesaj pe Twitter.

Pompierii ucraineni înlătură o bombă dintr-un bloc din Harkov

Pompierii ucraineni au îndepărtat o bombă neexplodată de 500 de kilograme de pe acoperișul unui bloc din orașul ucrainean Harkov.

Bomba care a lovit o clădire rezidențială din cartierul Saltivka din oraș în luna martie a fost dezactivată a doua zi după atac, însă bombardamentele neîntrerupte din zonă în săptămânile care au urmat au făcut imposibilă îndepărtarea bombei în sine.

O echipă de specialiști ai Ministerului ucrainean pentru Situații de Urgență a folosit o macara și un stivuitor pentru a disloca bomba de pe acoperiș și a o scoate din clădire.

Aceste bombardamente vin după ce forțele militare ucrainene au preluat controlul regiunii Harkov la începutul lunii mai

Trupele ucrainene au recucerit numeroase așezări din nordul și estul orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Reprezentanţii armatei au anunţat că au recucerit satul Ruska Lozova, la nord de oraş, în ciuda „pierderilor”, potrivit CNN., conform epicnews.ro.

Trupele militare ucrainene au preluat controlul și asupra satului Verkhyna Rohanka, de lângă Harkov
De asemenea, militarii ucraineni au preluat controlul asupra satului Verkhyna Rohanka, la est de Harkov.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă