30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusFranța impune restricții mai dure pentru nevaccinați

Franța impune restricții mai dure pentru nevaccinați

Răspândirea rapidă a variantei Omicron în Franța a determinat guvernul să impună restricții mai dure pentru nevaccinați.

Autoritățile din Franța au decis să reducă perioadele de izolare pentru persoanele vaccinate și să îi izoleze și mai mult pe cei nevaccinați. Timpul de autoizolare pentru persoanele complet vaccinate, testate pozitiv, va scădea de la 10 zile la 7. De asemenea, termenul poate fi redus la cinci zile cu un rezultat negativ al testului.

Restricții pentru nevaccinați în Franța

„Persoanele nevaccinate vor trebui să se izoleze timp de 10 zile, cu o posibilă ieșire după șapte zile în aceleași condiții”, declarat ministrul Sănătății, Olivier Véran.

Totodată, schimbarea regulilor înseamnă că nu vor trebui să se autoizoleze contactele cazurilor pozitive atâta timp cât sunt vaccinate complet. Au fost făcute modificări și în perioada de timp în care oamenii ar trebui să primească injecția de rapel. Din 15 februarie, doza de rapel se va face la 4 luni, în loc de actualele șapte luni.

Franța a raportat sâmbătă 219.126 de noi infecții și a devenit a șasea țară din lume care a depășit 10 milioane de cazuri totale. Franța va vedea, de asemenea, mandatele pentru măști extinse la copiii cu vârsta de șase ani și în locuri publice.

Noile reguli intră în vigoare luni, când parlamentarii francezi vor examina și un proiect de lege care ar limita accesul persoanelor nevaccinate la restaurante, baruri și alte locuri publice.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Comisia Europeană a aprobat schema României de sprijin pentru producția de hidrogen

Comisia Europeană (CE) a aprobat, astăzi, o schemă de ajutoare a României în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziţie prin intermediul...

Trei oameni s-au înecat luni în Marea Neagră

Trei oameni s-au înecat luni în Marea Neagră. Încă de dimineață salvamarii au arborat steagul roșu care interzice înotul, dar foarte mulți turiști au...

În ce condiții va începe distribuirea de pastile de iodură de potasiu

Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai în caz de...
Ultima oră
Pe aceeași temă