15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalEgipt: Un an de închisoare pentru un prezentator TV care a intervievat...

Egipt: Un an de închisoare pentru un prezentator TV care a intervievat un homosexual

Prezentatorul TV Mohamed al-Gheiti, care s-a declarat de mai multe ori împotriva homosexualităţii, a fost declarat vinovat după ce fusese acuzat că a promovat această orientare sexuală şi că a adus, astfel, o ofensă la adresa religiei.

De asemenea, prezentatorul a fost condamnat la plasarea sub supraveghere timp de un an şi la plata unei amenzi de 3.000 de lire egiptene (130 de euro), a declarat Samir Sabri, avocatul acuzării.

Mohamed al-Gheiti poate să facă apel şi, în acest caz, poate să rămână în libertate în aşteptarea noului verdict, cu condiţia să plătească o cauţiune de 1.000 de lire egiptene (50 de euro), potrivit avocatului Samir Sabri, care nu a precizat dacă jurnalistul a luat o decizie în acest sens.

În august 2018, prezentatorul egiptean a invitat un bărbat gay în emisiunea sa, difuzată de postul privat LTC TV, şi a discutat cu acesta despre tematica homosexualităţii în spaţiul mass-media.

În timpul interviului, invitatul său, al cărui chip a fost blurat pentru a rămâne anonim, a dezvăluit că lucra în industria sexului şi a vorbit despre relaţia lui cu un alt bărbat.

După difuzarea acelui interviu, Consiliul suprem de reglementare a mass-media, un organism al statului egiptean, a suspendat emisia postului de televiziune timp de două săptămâni, pentru “violări profesionale”.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, LTC TV nu a respectat interdicţia referitoare “la prezenţa homosexualilor sau promovarea sloganurilor lor” la televiziune.

Consiliul a instaurat acea interdicţie după ce un drapel în culorile curcubeului – simbol al comunităţii LGBT – a fost arborat în timpul unui concert organizat la Cairo în 2017.

În epocă, autorităţile au lansat o amplă campanie de represiune contra persoanelor suspectate de a fi homosexuale, atrăgând astfel criticile organizaţiilor care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Codul Penal egiptean nu interzice explicit homosexualitatea, însă tribunalele folosesc acuzaţiile de “dezmăţ” şi “prostituţie” pentru a-i condamna pe homosexuali.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă