31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski l-a primit joi la Kiev pe premierul Finlandei, Sanna Marin

Zelenski l-a primit joi la Kiev pe premierul Finlandei, Sanna Marin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit joi, la Kiev, cu premierul Finlandei, Sanna Marin, cu care a discutat despre necesitățile armatei ucrainene în contextul conflictului militar cu Ucraina.
„Pentru noi, asistenţa militară din partea Finlandei este foarte preţioasă”, a afirmat Volodimir Zelenski cu ocazia întrevederii cu Sanna Marin.

„Armamentul, politica sancţiunilor şi unitatea partenerilor noştri în privinţa chestiunii aderării Ucrainei la Uniunea Europeană – toate aceste lucruri pot consolida apărarea teritoriului nostru”, a subliniat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Figaro, conform epicnews.ro.

Finlanda a depus cerere de aderare la NATO, împreună cu Suedia, de teama ameninţărilor generate de Rusia, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a discutat telefonic cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cei doi şefi de stat au rezolvat o dispută privind vizita primului la Kiev care fusese refuzată, a anunţat joi biroul prezidenţial de la Berlin, relatează dpa.

Steinmeier intenţiona să efectueze o vizită în capitala Ucrainei împreună cu şefii de stat din Polonia, Letonia, Estonia şi Lituania la jumătatea lui aprilie, dar i s-a spus cu puţin timp înainte de plecare să nu mai vină.

Decizia Kievului a venit în contextul criticilor faţă de legăturile lui Steinmeier cu Rusia şi a eşecului său în perioada sa ca ministru de externe de a ţine cont de avertismentul statelor est-europene privind pericolul unei agresiuni ruse, notează dpa, potrivit agerpres.ro.

Steinmeier şi-a exprimat „solidaritatea, respectul şi sprijinul pentru lupta curajoasă a poporului ucrainean împotriva agresorului rus” în conversaţia cu Zelenski şi ambii şefi de stat au descris discuţia drept „foarte importantă” şi „foarte bună”, a comunicat biroul prezidenţial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:04

VIDEO: Inundațiile scufundă case în India

Victimele inundațiilor din statul indian Assam au declarat că se luptă pentru a avea acces la alimente adecvate și apă potabilă, în timp ce...
00:00:51

VIDEO: Accident șocant de autobuz în Peru

Cel puțin 17 persoane, printre care trei copii, au fost rănite după ce un autobuz s-a răsturnat joi (23 iunie) pe o autostradă din...
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă