27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaStatele Unite au început să trimită ajutor militar în Ucraina, inclusiv muniție

Statele Unite au început să trimită ajutor militar în Ucraina, inclusiv muniție

Statele Unite au început să trimită ajutor militar în Ucraina, inclusiv muniție, anunță presa internațională. Primul transport de material militar din SUA ar fi ajuns în Ucraina sâmbătă, 22 ianuarie, anunță agenția de presă bulgară Novinite. Acest transport a fost de peste 90 de tone.

Cel de-al doilea transport din SUA a depășit 80 de tone. Anunțul a provenit chiar de la ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. Ministrul a precizat că acesta nu va fi ultimul transport din SUA.

Și alte țări NATO au anunțat sprijin militar pentru Ucraina. Germania a spus că trimite 5000 de căști, ceea ce a generat comentarii ironice din partea altor state. Marea Britanie a anunțat că va trimite ea armament propriu – zis. Ar fi vorba de 2000 de rachete anti – tanc, ajunse deja în Ucraina, precum și de instructori britanici.

Ajutor militar inclusiv din Turcia, care are relații bune cu Rusia

Turcia ar fi vândut Ucrainei drone tip Bayraktar TB2, care au fost deja folosite de armata Ucrainei împotriva separatiștilor din Donbass. În Ucraina ar urma chiar să intre în funcțiune o fabrică de asamblare pentru asemenea drone, în anul 2022. Informația este cu atât mai interesantă cu cât regimul Erdogan are relații bune cu regimul Putin.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Facultatea de Horticultură din București lansează campania: „Bujorul – Floarea Națională și Simbol Floral al României”

Facultatea de Horticultură din București lansează campania: "Bujorul - Floarea Națională și Simbol Floral al României.Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice...

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...
00:02:20

VIDEO: OMS convoacă o reuniune de urgență pe fondul creșterii numărului de cazuri de variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat vineri o reuniune de urgență pentru a discuta despre recenta epidemie de MONKEYPOX (n.r.. variolă a maimuțelor),...
Ultima oră
Pe aceeași temă