27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

UPDATE, ora 14:40: Ankara negociază cu Moscova şi Kiev deschiderea unui coridor prin Turcia pentru exporturile de cereale din Ucraina, a declarat un înalt oficial turc.

Peste 20 de milioane de tone de cereale aşteaptă în silozuri să fie exportate.

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas de înfrângere, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, potrivit Ukrinform.

„Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci când Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas de înfrângerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrângere, iar înainte de asta războiul va continua”, a declarat Kuleba, în cadrul unui briefing după participarea sa la Forumul Economic Mondial.  

Ministrul ucrainean de Externe a adăugat că Kievul salută cu sinceritate orice eforturi care duc la o soluţie diplomatică. 

Kuleba a mai subliniat că, având în vedere situaţia de pe teren şi o analiză a deciziilor Kremlinului, Rusia se concentrează pe război, mai degrabă decât pe diplomaţie. 

Citește și:

ZIUA A 91-A DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...

UPDATE: Bărbatul acuzat de terorism după atacul mortal de la Oslo, a fost arestat

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost arestat și acuzat de crimă, tentativă de crimă și acte teroriste, după un schimb...
Ultima oră
Pe aceeași temă