19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaOamenii fug de gaze lacrimogene la protestul din Ucraina

Oamenii fug de gaze lacrimogene la protestul din Ucraina

O mulțime de oameni a fugit de gaze lacrimogene în timpul unui protest în orașul Kherson, Ucraina, ocupat de ruși, din sudul Ucrainei, marți (22 martie), a arătat un videoclip obținut de Reuters.
Locația videoclipului a fost verificată de clădiri și de aspectul drumului din videoclip, care se potriveau cu cele văzute în imaginile Street View.

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat marți că aproximativ 300.000 de persoane din Herson rămân fără alimente și provizii medicale și a acuzat Rusia că a împiedicat evacuarea civililor pe teritoriul controlat de Ucraina.

„Cei 300.000 de cetățeni ai Hersonului se confruntă cu o catastrofă umanitară din cauza blocadei armatei ruse. Alimentele și proviziile medicale aproape s-au epuizat, dar Rusia refuză să deschidă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, pe Twitter.

Rusia nu a comentat imediat comentariile lui Nikolenko. Moscova neagă că a vizat civili.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă