23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaNave de război ale Rusiei se îndreaptă spre Marea Neagră

Nave de război ale Rusiei se îndreaptă spre Marea Neagră

Șase nave de război ale Rusiei au plecat spre Marea Neagră dinspre Mediterană pentru exerciții navale, a declarat marți agenția de știri Interfax, citată de Ministerul rus al Apărării, în ceea ce este o mișcare preplanificată a resurselor militare.

Vineri (4 februarie) Ministerul Apărării a lansat un videoclip cu detașarea navelor de debarcare ale flotei nordice și baltice care au ajuns la punctul logistic al Marinei Ruse din Siria în cadrul exercițiilor marinei, relatează Reuters.

Rusia a anunțat luna trecută că marina sa va organiza un set amplu de exerciții care să implice toate flotele sale în ianuarie și februarie, de la Pacific până la Atlantic, în cea mai recentă demonstrație de forță într-un reviriment al activității militare, pe fondul impasului cu Occidentul asupra Ucrainei.

Aceste nave de război ale Rusiei sunt gata să ajungă în Marea Neagră, trecând prin strâmtorile Turciei


Cele șase nave de război ale Rusiei sunt programate să treacă prin strâmtorile Turciei către Marea Neagră marți (8 februarie) și miercuri (9 februarie), au declarat surse turce.
Vasele militare sunt Korolev, Minsk și Kaliningrad, care urmează să navigheze pe Bosfor marți, în timp ce Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak sunt de așteptat să treacă miercuri.

Rusia a adunat peste 100.000 de soldați lângă granița cu Ucraina. Ea neagă orice plan de invadare, dar caută garanții de securitate majore.
Din punct de vedere legal, Turcia, membru NATO, ar putea închide strâmtorile pentru tranzit dacă Rusia ar lua măsuri militare împotriva Ucrainei.

Exercițiile marine militare vor avea loc în mările adiacente direct Rusiei și vor include, de asemenea, manevre în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Ohotsk, Oceanul Atlantic de nord-est și Pacific, se arată în comunicat. Vor participa 140 de nave de război și nave de sprijin, 60 de avioane, 1.000 de unități de echipament militar și aproximativ 10.000 de militari, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Aceste nave de război ale Rusiei în Marea Neagră vor fi și ele supravegheate

Mișcările armatei ruse sunt supravegheată îndeaproape, deoarece o acumulare de trupe din apropierea Ucrainei și o salvă de retorică agresivă au zguduit Occidentul și au stârnit temeri privind posibilitatea izbucnirii unui război. Moscova neagă vehement orice plan de invadare a Ucrainei.

Într-un videoclip postat pe Facebook, Ministerul Apărării a prezentat cel mai nou submarin diesel-electric al flotei sale din Pacific lansând o rachetă de croazieră Kalibr către o țintă terestră dintr-o poziție subacvatică dinn Marea Japoniei.

Astfel, amenințarea în estul Europei este sporită și de faptul că aceste nave de război ale Rusiei, ce vor trece în Marea Neagră, vor face exerciții militare de amploare.Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă