20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCentrul orașului Harkov a fost lovit de de rachete rusești

Centrul orașului Harkov a fost lovit de de rachete rusești

Centrul orașului Harkov a fost lovit de rachete rusești vineri târziu (24 iunie), distrugând clădiri de birouri și rezidențiale.

Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, două rachete au lovit acolo. Nu au fost raportate victime.

„Suferim, animalele suferă, toată țara suferă”, a declarat locuitoarea Eleonora Ponomarenko pentru Reuters.

Vineri (24 iunie), Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că unitățile forțelor armate ucrainene se aflau sub foc constant de artilerie în zona Harkov.

Centrul orașului Harkov, lovit acum de rachete rusești, a suferit bombardamente severe încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Harkovul a suferit un bombardament puternic încă de la începutul invaziei ruse, care a lăsat o mare parte din orașul cu 1,5 milioane de locuitori un pustiu de clădiri ruinate și moloz.

Rachetele rusești care au căzut marți (21 iunie) asupra celui de-al doilea oraș al Ucrainei au fost cele mai grave bombardamente de câteva săptămâni într-o zonă în care viața normală a revenit de când Ucraina a împins forțele Moscovei înapoi în luna mai.

Un mall din Harkov a fost distrus de bombardamente

Bombardamentele rusești au lovit un mall din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, marți, 7 iunie.

O înregistrare video Reuters a arătat cum intrarea unui supermarket din interiorul mall-ului a fost complet distrusă, cu mormane de moloz pe jos în apropiere.

Mai multe bunuri erau împrăștiate pe podea în interiorul supermarketului.

Managerul supermarketului, Svitlana Diulina, a declarat că nimeni nu a fost rănit.

Harkov, în estul Ucrainei, s-a confruntat cu bombardamente intense în primele două luni ale războiului, în timp ce luptele se desfășurau în apropierea periferiei sale, dar situația din oraș s-a calmat oarecum în ultimele săptămâni, pe măsură ce forțele rusești s-au retras din regiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...
Ultima oră
Pe aceeași temă