23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalCASĂ A ORORILOR Ghislaine Maxwell cu un ochi negru în prima poză...

CASĂ A ORORILOR Ghislaine Maxwell cu un ochi negru în prima poză de după arestare

Fiica fostului baron de presă britanic Robert Maxwell este acuzată că l-a ajutat pe Jeffrey Epstein în abuzurile sale asupra unor minore, pentru trafic sexual și pentru mărturie mincinoasă. Arestată în iulie anul trecut, la aproape un an după ce Epstein și-a luat propria viață în închisoare, ea a pledat nevinovată, dar a fost considerată un risc de zbor de către judecătoarea Alison Nathan, care a refuzat să-i acorde eliberarea pe cauțiune.

Sternheim, avocatul lui Maxwell, a spus că gardienii au confruntat-o ​​despre cauza vânătăii, amenințând-o că o vor plasa într-o unitate specială de locuințe unde prizonierii sunt trimiși ca pedeapsă sau pentru a-i proteja pe cei care sunt abuzați de alți deținuți.

Maxwell nu este conștientă de cauza vânătăii, dar că „poate fi legat de necesitatea ca ea să-și protejeze ochii de lanternele gardienilor proiectate în celula ei pe tot parcursul nopții”.

Avocații lui Maxwell s-au plâns că este supusă unui regim de supraveghere deosebit de dur după scandalul asupra morții lui Epstein în custodie, în care gardienii poriectează lanterne în celula ei la fiecare 15 minute pentru a verifica dacă respiră. La o ședință de la Curtea de Apel din această săptămână pentru refuzul de a-i acorda cauțiunea, avocatul ei a spus că este tratată ca un risc de sinucidere, chiar dacă nu este suicidă.

Deși instanța de apel a confirmat decizia de a-i refuza cauțiunea, comisia de judecători a întrebat ce anume conduce la controalele nocturne și a sugerat că instanța inferioară ar putea aborda îngrijorările legate de condițiile ei de somn.

În scrisoarea ei de ieri, Sternheim a declarat că Maxwell a fost evaluată ca „deținut fără cerințe semnificative de îngrijire a sănătății mintale” și a cerut ca oficialii închisorii să înceteze controalele nocturne sau să fie obligați „să justifice necesitatea supravegherii cu lanternele perturbatoare”.

Sternheim a acuzat, de asemenea, gardienii penitenciarului că au confiscat în mod necorespunzător documente legale de la Maxwell după o întâlnire între avocat și clientul ei la închisoare sâmbătă. După aceasta, când Maxwell a cerut permisiunea de a folosi baia, un paznic a stat „genunchi la genunchi cu doamna Maxwell”, în timp ce aceasta stătea pe comoda din zona mică care conținea o toaletă și o chiuvetă”, a scris Stenheim. Ea a spus că gardienii au acuzat-o în mod fals pe clienta sa de „o infracțiune foarte gravă” în legătură cu actele legale și că tratamentul ulterior asupra ei a făcut ca „doamna Maxwell să se simtă intimidată și umilită”.

Într-un ordin de ieri adresat plângerii despre controalele nocturne, judecătoarea Nathan a spus că procurorii trebuie să întrebe închisoarea dacă Maxwell este supusă acestora și „dacă da, care este baza pentru care fac acest lucru”. Avocații ei au spus că Maxwell recurge la acoperirea ochilor cu o șosetă. Judecătorul Nathan a spus că oficialii închisorii ar trebui să fie întrebați: „Poate fi asigurată o acoperire adecvată a ochilor?”

Într-o declarație publicată aseară, fratele lui Maxwell, Ian, a spus că „sunt șocat, cum de gardienii surorii mele nu au trimis-o imediat pentru îngrijiri medicale adecvate. În schimb, au agresat-o și au hărțuit-o, învinuind în mod eficient victima. Soluția simplă este de a revizui filmările camerei de securitate non-stop pentru a vedea ce s-ar fi putut întâmpla. ” Descriind închisoarea ca fiind o „Casă a ororilor”, el a adăugat: „Suntem încrezători că, odată ce aceasta se va termina, procurorul va fi cel care va avea proverbial ochiul negru”.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

CFA România: Indicele de Încredere Macroeconomică, în scădere accentuată în aprilie; inflaţia, estimată la 5,73%, în următoarele 12 luni

Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România a scăzut cu 12,3 puncte până la valoarea de 47,1, în luna aprilie a acestui...

Există “probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară”. Rusia își pregătește rachetele nucleare în Districtul Militar Sud, cel mai apropiat de România

Federația Rusă a început un exercițiu militar în Districtul Sud, aceasta fiind regiunea din Rusia care se întinde până la Marea Neagră și în...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU