17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Bucureştiul reAnimat

Ca şi în anii precedenţi, la Anim’Est vor putea fi urmărite creaţiile înscrise la cele şase secţiuni competi­ţionale (lungmetraj, scurtmetraj, film studenţesc, film românesc, balkanimation şi videoclip & advertising), dar şi animaţii care se vor afla în afara con­cursului.

Anul acesta, la secţiunea de lungmetraj, publicul va putea viziona filme ale unor regizori şi artişti de orgine franceză, ita­liană, norvegiană, columbiană, japoneză şi sârbă.

Ţara invitată la Anim’Est 2010 este Ungaria, care va fi prezentă cu şapte animaţii apreciate la nivel mondial, dar şi cu creaţiile şcolii MOME Budapesta. Tot în afara competiţiei va participa şi STUDIO4°C din Japonia. De asemenea, în cadrul secţiunii Mozaic vor fi proiectate cele mai noi şi cele mai în vogă animaţii, atât lungmetraje, cât şi scurt­­metraje. Există şi o secţiune reze­r­vată special celor mici, intitulată Mi­nimest, în cadrul căreia vor fi proiectate producţii de succes precum „Alvin şi veveriţele”, „Cum să-ţi dresezi dragonul”, „Monştri contra extratereştri” sau „Povestea lui Despereaux”, dar şi scurtmetraje mai puţin cunoscute pe care cei mici le vor îndrăgi cu siguranţă. Copiii între 8 şi 12 ani vor putea participa şi la ateliere de film şi desen animat, iar cei cu vârsta minimă de 16 ani vor putea lua parte la un workshop ce le va explica no­ţiunile de „timing” şi „spacing”.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Patria, Cinema Scala, Cinema Union, iar în Club Control va fi prezentată secţiu­nea specială videoclip & advertising. Pentru a intra la Anim’Est puteţi achi­ziţiona un abonament pentru 10 pro­iecţii, în valoare de 80 de lei, sau un abonament nominal, în valoare de 150 de lei, pentru toate proiecţiile. Biletele individuale costă 10 lei, iar pentru secţiunea Minimest, 5 lei. Acestea pot fi achiziţionate de pe site-ul www.TicketFan.ro, din magazinele Flanco, de la Librăria Engleză Anthony Frost, precum şi de la casieriile cinematografelor. Festivalul va avea parte şi de un follow-up în Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octom­brie.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă