12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalBărci scufundate. Cel puţin 25 de morţi, în Filipine

Bărci scufundate. Cel puţin 25 de morţi, în Filipine

Aceste trei ambarcaţiuni s-au răsturnat în strâmtoarea Guimaras, în arhipelagul Visayas de Vest, după ce au fost surprinse de deteriorarea bruscă a vremii cauzată de vânturile sud-vestice legate de muson.

Paisprezece cadavre au fost recuperate în ultimele ore, crescând bilanţul la 25 de morţi, a declarat pentru AFP Franco Agudo, purtătorul de cuvânt al apărării civile.

Şeful poliţiei regionale, Rene Pamuspusan, a confirmat bilanţul duminică, precizând că şase persoane sunt date dispărute şi 55 au fost salvate.

Cele trei bărci din lemn echipate cu vele asigurau legătura dintre portul Iloilo, de pe insula Panay, şi insula Guimaras.

Două dintre ele s-au răsturnat aproape în acelaşi timp sâmbătă în jurul prânzului, determinând autorităţile locale să întrerupă cursele. Călătoriile s-au reluat după-amiaza şi atunci a naufragiat şi cea de-a treia barcă.

“Vântul s-a intensificat şi valurile au crescut dintr-o dată”, a declarat sâmbătă ziariştilor purtătorul de cuvânt al gărzilor de coastă, Armand Balilo.

Frecvente în Filipine, accidentele maritime se produc cel mai adesea din cauza standardelor de siguranţă nesigure, controalelor superficiale şi supraîncărcării navelor.

Naufragiile sunt mai frecvente la mijlocul anului, când arhipelagul este măturat în mod regulat de taifunuri. 

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă