29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAustria a redus o treime din cazurile Covid în timpul lockdownului

Austria a redus o treime din cazurile Covid în timpul lockdownului

Austria încheie duminică perioada de lockdown național, însă restricțiile anti Covid pentru persoanele nevaccinate au rămas în vigoare. În urma zilelor de carantină, s-a constatat că o treime din cazurile de Covid au fost reduse.

Începând cu duminică, persoanele care refuză să se vaccineze își pot părăsi casele doar pentru a merge la muncă, la cumpărături sau pentru exerciții fizice în aer liber. Chiar și acolo, cetățenii sunt obligați să prezinte un test negativ Covid la fiecare două zile. Intrarea în alte locații va fi interzisă.

Lockdownul din Austria a redus o treime din cazuri Covid

Viața va reveni încet la normal pentru persoanele care au primit un vaccin sau s-au recuperat recent. Mai multe regiuni din Austria au relaxat măsurile pentru vaccinați. Concertele sunt gata să reînceapă, muzeele și restaurantele se vor redeschide, iar Târgurile de Crăciun îi așteaptă pe vaccinați.

Potrivit datelor acumulate după cele 20 de zile de lockdown, s-a redus aproximativ o treime din cazurile de infectare cu Covid-19. Totuși, spitalizările rămân la nivelul în care se consideră că populația este încă în pericol. Oficialii se tem, de asemenea, de un nou val de infecții care va începe în ianuarie. Austria a raportat deja cazuri de Omicron și se așteaptă ca numărul bolnavilor să crească.

Noua normalitate riscă să polarizeze și mai mult o națiune care are una dintre cele mai scăzute absorbții de vaccin din Europa de Vest. Aproximativ 72% dintre austrieci au primit acum cel puțin o doză de vaccin, în creștere față de 68% în urmă cu o lună. De asemenea, 69% de oameni sunt vaccinați cu schema completă.

Cancelarul recent numit Karl Nehammer conduce eforturile de a face vaccinurile obligatorii din februarie. Diszidenții riscă amenzi de până la 3.600 de euro, potrivit unui proiect de lege. Toate grupurile parlamentare, cu excepția unuia, susțin inițiativa.

Excepție face Partidul Libertății de extremă dreapta, care a organizat sâmbătă o a treia demonstrație în centrul Vienei. Peste 40.000 de persoane au participat la proteste, potrivit Bloomberg.

Deși nu merg atât de departe decât planul Austriei, unele țări europene au făcut vaccinările obligatorii pentru anumite profesii. Acestea vizează medici, profesori sau lucrători din domeniul public. De asemenea, Grecia le face obligatorii pentru persoanele peste 60 de ani.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut blocului să înceapă discuții cu privire la mandate, iar parlamentarii germani pot vota, de asemenea, cerințe stricte în lunile următoare.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Lovitură pentru comercianți. În cazul discounturilor trebuie să afișeze cel mai mic preț din ultima lună

De astăzi, toţi comercianţii trebuie să afişeze la raft cel mai mic preţ pe care l-au practicat în ultimele 30 de zile pentru produsele...

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va...

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool versus Real Madrid

FINALA UEFA CHAMPIONS LEAGUE. Liverpool și Real Madrid, se vor întâlni sâmbătă, cu începere de la 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis din...
Ultima oră
Pe aceeași temă