23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAtac cu rachete rusești asupra unui mall ucrainean. Cel puțin 2 persoane...

Atac cu rachete rusești asupra unui mall ucrainean. Cel puțin 2 persoane au murit și alte 20 au fost rănite

O rachetă rusească a lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul Kremenciuk, din centrul Ucrainei, ucigând cel puțin 2 persoane și rănind 20, au declarat oficiali ucraineni de rang înalt.

Imaginile difuzate de președintele Volodymyr Zelenskiy au arătat un incendiu uriaș care se manifesta într-o clădire imensă și un fum întunecat care se ridica spre cer, în timp ce oamenii stăteau afară. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

Zelenski a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul atacului. El nu a oferit detalii despre victime, dar a spus: „Este imposibil să ne imaginăm numărul victimelor.”

O operațiune de salvare era în curs de desfășurare, iar nouă dintre răniți se aflau în stare gravă, a declarat Kyrylo Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial.

„Este inutil să sperăm la decență și umanitate din partea Rusiei”, a scris Zelenskiy pe aplicația de mesagerie Telegram.

Kremenchuk, un oraș industrial de 217.000 de locuitori înainte de invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie, se află pe râul Dnipro, în regiunea Poltava, și este locul unde se află cea mai mare rafinărie de petrol din Ucraina.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care neagă că ar fi țintit în mod deliberat civili.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 176: Zelenski le cere din nou rușilor să părăsească Zaporojie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de transparenţă totală pentru a gestiona situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie, lucrându-se cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă