27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAntony Blinken a ajuns în Ucraina, pe fondul îngrijorărilor cu privire la...

Antony Blinken a ajuns în Ucraina, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei

Principalul diplomat al președintelui Biden, Antony Blinken, a ajus în Ucraina într-o vizită oficială, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei. Oficialul încearcă să negocieze pentru siguranța granițelor Ucrainei.

Blinken călătorește pe fondul îngrijorărilor exprimate de Ucraina și aliații săi occidentali cu privire la zecile de mii de trupe rusești. O declarație a Departamentului de Stat a spus că discuțiile lui Blinken se vor concentra în parte pe disponibilitatea aliaților de a impune „consecințe masive și costuri economice grave asupra Rusiei”.

Antony Blinken a ajuns în Ucraina

Rusia neagă să plănuiască o nouă ofensivă militară. Cu toate acestea, a făcut mai multe cereri și a spus că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă Occidentul nu este de acord cu acestea.

„Știm că există planuri de creștere a acestei forțe și mai mult cu un preaviz foarte scurt. Și asta îi dă președintelui Putin capacitatea, de asemenea, cu un preaviz foarte scurt, de a întreprinde acțiuni agresive ulterioare împotriva Ucrainei și asta, desigur, a atras nu numai atenția noastră, ci a atras atenția practic a tuturor aliaților și partenerilor noștri și nu doar în Europa, chiar și dincolo.”, a spus Blinken despre acumularea masivă de trupe în apropierea granițelor cu Ucraina.

Blinken a anunțat că este un motiv de cotitură pentru Europa. Diplomatul american a sosit miercuri în capitala Ucrainei pentru prima dintre cele trei opriri din această săptămână, pe fondul îngrijorărilor că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Elon Musk vizitează Brazilia pentru a discuta despre Amazon cu Bolsonaro

Elon Musk a călătorit vineri în Brazilia pentru a discuta cu președintele Jair Bolsonaro despre proiecte de protejare a pădurii amazoniene, au anunțat miniștrii,...

Licitație de arme și covoare istorice

O colecție de peste 200 de săbii și covoare, care au trecut proba timpului și reflectă pagini importante din istoria României sau a lumii,...

Câți români își sărbătoresc onomastica de ziua Sfinților Constantin și Elena

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena.Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date,...
Ultima oră
Pe aceeași temă