25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAmbasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Întâlnirea a avut loc în orașul Tiraspol, anunță presa din Republica Moldova. Intenția ambasadorului britanic ar fi fost să se asigure că nici Republica Moldova, nici Ucraina nu vor fi ținta unor atacuri lansate de pe teritoriul Transnistriei. Krasnoselski i-a declarat ambasadorului Regatului Unit că nu dorește ca Transnistria să fie implicată în războiul din Ucraina.

„Dacă Transnistria va fi provocată și atrasă într-un conflict militar, acest lucru va fi fatal pentru pacea din Europa”, a susținut liderul separatiștilor de la Tiraspol.

Punctul de vedere al Marii Britanii a fost precizat printr-un comunicat transmis pe internet.

„Astăzi, 27 iunie, Ambasadorul Britanic Steven Fisher a vizitat Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova, unde s-a întâlnit cu liderul Transnistrean Vadim Krasnoselsky și cu negociatorul șef Vitali Ignatiev. Subiectul de bază al discuție a fost impactul invaziei ruse împotriva Ucrainei asupra Republicii Moldova, inclusiv a regiunii Transnistrene”, a anunțat Ambasada Regatului Unit.

Ambasadorul Marii Britanii consideră că războiul din Ucraina afectează și Transnistria

„Ambasadorul Fisher a vorbit și despre problema drepturilor omului, întrebând despre motivele din spatele legislației recente adoptate de administrația de la Tiraspol care incriminează plângerile legale ale cetățenilor din Transnistria în instanțele moldovenești sau internaționale. Ambasadorul a reiterat poziția fermă a Regatului Unit cu privire la războiul neprovocat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și angajamentul nostru de a sprijini Ucraina – inclusiv prin sancțiuni din ce în ce mai dure împotriva Federației Ruse, cum ar fi recenta decizie de a sancționa importurile de aur rus.

Marea Britanie este un susținător ferm al integrității teritoriale și suveranitații Republicii Moldova și a rezolvării pașnice a conflictului transnistrean, prin negocieri și acordarea unui statut special regiunii date, în cadrul Republicii Moldova”, a transmis Ambasada Marii Britanii.

Despre situația din Transnistria s-a discutat și la întâlnirea dintre președinții Maia Sandu și Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei a avertizat că, dacă Transnistria ar ataca Ucraina, Ucraina va răspunde cu „o lovitură”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 2.600 noi cazuri de COVID. Mai puține decât ieri

2.651 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară,...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă