1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeEconomieImobiliareInstanța a respins recursul USR în procesul contra dezvoltării One Modrogan

Instanța a respins recursul USR în procesul contra dezvoltării One Modrogan

One United Properties informează la BVB că pe 21.09.2023 Curtea de Apel București a respins recursul promovat de partidul politic Uniunea Salvați România în cadrul Dosarului nr. 20661/3/2020, ce a avut ca obiect anularea și suspendarea documentației de urbanism aferenta dezvoltării One Modrogan.

Instanța a respins în mod definitiv recursul Uniunii Salvați România pe considerentul că partidele politice nu au calitate procesuală activă în vederea promovării unei asemenea acțiuni.

„Societatea își menține nestrămutată și fermă susținerea legalității documentației de urbanism și a autorizației de construire aferente dezvoltării One Modrogan în fața tuturor contestațiilor aflate pe rolul instanțelor competente. Suntem astfel ferm angajați să ne protejam drepturile și interesele și vom contracara cu perseverență orice afirmații contrare”, a transmis societatea.

Pe de altă parte, primarul Capitalei Nicușor Dan spunea în momentul deschiderii procesului că „dezvoltarea de blocuri în grădina Palatului Filipescu este una dintre cele mai mari agresiuni asupra patrimoniului construit din București, în condițiile în care au existat mii de astfel de agresiuni în perioada postdecembristă”.

One Modrogan are 48 de apartamente și urma să fie finalizat în februarie 2023, dar a fost amânat de procese. Valoarea brută de dezvoltare a proiectului este de 68,7 milioane de euro. Până la 31 mai 2022 au fost pre-vândute 79% din locuințe.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă