23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiIncident cu intoxicație a unui muncitor la centrala nucleară de la Cernavodă

Incident cu intoxicație a unui muncitor la centrala nucleară de la Cernavodă

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalației nuclearo-electrice, la stația de clorinare, au avut loc marți ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

Reprezentanții societății precizează că situația a fost remediată imediat „conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat”.

Un angajat care lucra la stația de clorinare și care se afla în incintă la momentul producerii defecțiunii a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol, a mai transmis Nuclearelectrica.

Conform comunicatului, evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației, iar incidentul nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă