31.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentÎncepe "Rabla local". Toate informațiile de care ai nevoie. Cum poți primi...

Începe “Rabla local”. Toate informațiile de care ai nevoie. Cum poți primi 3.000 de lei

Luni, 31 iulie 2023, de la ora 10 dimineața, programul “Rabla local” va începe. Cei cu mașini mai vechi de 15 ani vor putea scăpa de ele, iar la schimb vor primi suma de 3.000 de lei.

Prin acest program, autoritățile doresc să elimine 100.000 de rable care poluează sau ocupă spațiul public inutil.

Pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, multe mașini sunt mai mult de decor. Proprietarii le țin în dreptul porților fără să le miște luni, sau chiar ani de zile. Unele au fost înghițite de buruieni, notează știrileprotv.ro.

Ora de start a programului va fi 10 dimineața și va funcționa după principiul primul venit, primul servit.

Programul Rabla local vizează 100.000 de rable din toată țara, pe care autoritățle speră să le scoată din peisaj. În total, au primit finanțare 500 de primării pentru maximum 5.000 de rable fiecare.

 „Noi avem în acest moment aproape 700 de persoane care și-au manifestat intenția de a-și vinde mașina. Sigur, programul nostru conține 3.000 de mașini, aș fi foarte fericit ca până la finalul anului să dăm toate cele 3 mii de vouchere. După ce primesc acești bani, sigur, nu pot să-și cumpere o altă mașină veche. Sunt niște condiții absolut de bun simţ și birocrația este minimală,” spune Radu Mihaiu, primarul sectorului 2.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas,...

Candidații validați pentru funcția de președinte al USR. Dreapta Unită, aproape de rupere

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR) au fost validate, potrivit formațiunii politice.Cei care au rămas în cursă sunt: Elena...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă