27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăMediuÎncepe programul Rabla local. Pentru o mașină casată se primesc 3000 de...

Începe programul Rabla local. Pentru o mașină casată se primesc 3000 de lei

Luni, 31 iulie 2023, începe programul Rabla local, pe care Ministerul Mediului îl derulează în colaborare cu primăriile din România.

Programul Rabla local urmărește scoaterea din circulație a automobilelor cu vechime mai mare de 15 ani. Un cetățean român care va casa un asemenea automobil va primi 3000 de lei, fără a fi obligat să cumpere un automobil nou.

“E bine de știut că suma de 3.000 de lei se plătește cu un efort partajat între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală. Respectiv, 2.400 de lei vin de la minister și 600 de lei de la primărie. Este un program pentru care alocăm aproape un sfert de miliard de lei. Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind și Rabla Local, program care este complementar Rabla Clasic și Rabla Plus”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Automobilele care pot fi casate prin acest program trebuie să aibă o vechime de cel puțin 15 ani, calculată de la anul de fabricație. O altă condiție este ca aceste mașini să aibă norma de poluare Euro 3 sau inferioară. Pentru a beneficia de acest program, persoanele fizice trebuie să se înscrie pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Evenimentul anunțat pentru iulie 2023 reprezintă prima ediție a programului Rabla local. În anii anteriori, în România s-au derulat cu succes programele Rabla și Rabla Plus.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă