21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeInternaționalÎn Japonia îți poți da demisia pentru 144 de euro. Cum este...

În Japonia îți poți da demisia pentru 144 de euro. Cum este posibil

Din categoria “din ce se mai pot face bani”, o companie din Japonia a găsit soluția. A inventat un start-up care își va da demisia de la job în locul tău. Practic, firma “Exit” se va confrunta cu șefii tăi, iar tu nu trebuie să faci mai nimic. Procedura costă 20.000 de yeni japonezi, adică 144 de dolari.

Povestea firmei “Exit” a început în 2017, când cofondatorul Toshiyuki Niino încerca să renunțe la un loc de muncă în care era nefericit, relatează Al Jazeera.

“Când încerci să demisionezi, te fac să te simți vinovat”, a declarat acesta pentru agenția de știri.

“Încearcă să te facă să te simți rușinat și vinovat că ai renunțat la locul de muncă în mai puțin de trei ani, iar eu am avut o perioadă foarte dificilă”, a adăugat el.

Niino a făcut echipă cu prietenul său din copilărie Yuichiro Okazaki și a creat o companie care acum primește aproximativ 10.000 de solicitări în fiecare an, potrivit Al Jazeera.

Cei mai mulți dintre clienții lui Niino sunt bărbați de 20 de ani. “Cele două motive principale pe care le văd sunt: le este frică de șeful lor, așa că nu pot spune că vor să demisioneze și, de asemenea, sentimentul de vinovăție pe care îl au pentru că vor să demisioneze”, a declarat el pentru Al Jazeera. 

Cultura japoneză – cu practici adânc înrădăcinate de angajare pe viață și conceptul de “karoshi”, sau de a munci până la moarte – vede succesul ca pe un angajament pe termen lung, a declarat cofondatorul pentru publicație.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Copii de grădiniță, pălmuiți, trași de păr și lăsați singuri pe hol! Acuzații extrem de grave la adresa unei educatoare din Ploiești

De aceste experiențe traumatizante au parte elevii grupei mijlocii din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 40 din Ploieşti. Micuții sunt pălmuiți și...

O companie low cost a inaugurat linia aeriană București – Chișinău

Compania aeriană HiSky a deschis o linie directă regulată între orașele București și Chișinău, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână. Zborurile între cele...

Cărăbușul Hitler și fluturele Mussolini provoacă scandal în lumea științifică

Cererile vin după ce organizația însărcinată cu denumirea acestor specii a exclus să renunțe la denumirile controversate la începutul acestui an pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies