15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiImaginile arată distrugerea în Peru după un ciclon puternic

Imaginile arată distrugerea în Peru după un ciclon puternic

Locuitorii din Peru au fost văzuți luptându-se în regiunile afectate de apă vineri (17 martie) în urma puternicului ciclon Yaku.

Alunecări de noroi și fluxuri de apă declanșate de ploaia intensă au îngropat case și vehicule în noroi în diferite orașe din provincia Lima.

O echipă de salvare a trebuit să intervină în ajutorul unui locuitor în vârstă din orașul Chaclacayo care a fost prins într-o casă pe jumătate îngropată. În orașul Ica din sud, un șofer de camion pe benzină s-a trezit prins într-un curent de apă de ploaie.

Ciclonul Yaku forțează regiunile din Peru să declare stare de urgență

Guvernul peruan a declarat vineri (10 martie) starea de urgență în șapte regiuni ale țării andine, deoarece ciclonul Yaku a provocat inundații pe scară largă în nordul Peru, strămutând și izolând sute de familii.

Localnica Mercedes Moscoso a dezvăluit cum inundațiile provocate de ciclonul Yaku au deteriorat interiorul casei ei, adăugând că „suntem oameni și sperăm că ne vor ajuta”.

Ciclonul Yaku a devastat Peru, iar mai multe regiuni vor declara starea de urgență, acesta înaintând spre sudul țării

Ministrul Apărării din Peru, Jorge Chavez, a declarat că, începând de sâmbătă (11 martie), regiunile de la Tumbes până la Lima vor intra în stare de urgență, deoarece ciclonul Yaku se îndreaptă spre sudul țării, amenințănd că va lăsa distrugeri în urmă, așa cum făcuse și în nord.

Presa locală a raportat că cinci persoane sunt date dispărute, iar șase au murit – patru în Piura și două în departamentul Lambayeque.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă