21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăȘtirile zileiImagini :O persoană arestată cu COVID-19, a fost transferată în Penitenciarul Spital...

Imagini :O persoană arestată cu COVID-19, a fost transferată în Penitenciarul Spital Jilava

,,În seara zilei de marți, 28.04.2020, la Penitenciarul-Spital București-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării,  o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de rețeaua sanitară publică.

Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.

Reamintim că Penitenciarul-Spital București-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020. Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătății, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic.

În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgență, secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital București-Rahova se subordonează din punct de vedere operațional Penitenciarului-Spital București-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienților care necesită îngrijiri de terapie intensivă.” Se arată în comunicatul ANP.

Prezentă mai jos imagini din Penitenciarul Spital – Jilava date publicității astăzi:

 

Cele mai citite

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...
Ultima oră
Pe aceeași temă