17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialIGSU, apel către turişti, după ce trei persoane s-au înecat

IGSU, apel către turişti, după ce trei persoane s-au înecat

IGSU face apel la turiştii de pe litoral să se informeze cu privire la condiţiile de înot şi să asculte mereu sfaturile salvamarilor, după ce, luni, şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării, trei dintre acestea fiind declarate decedate.

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăşi victime. Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Situaţiile s-au produs în staţiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari şi a curenţilor puternici.

„Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor. Siguranţa voastră şi a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, este apelul lansat de IGSU.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Vremea – 1 octombrie – Se schimbă temperaturile din prima zi de Octombrie

Duminică, 1 octombrie 2023, vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Vremea în toată țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies