16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalIarna lovește cumplit la Moscova, dar Europa nu va îngheța cum spera...

Iarna lovește cumplit la Moscova, dar Europa nu va îngheța cum spera Putin

Iarna își arată fața cumplit la Moscova, dar Europa este ferită de îngheț, frig și vreme rea deocamdată, dând peste cap planurile lui Putin că va îngheța în lipsa gazului rusesc.

„ În noaptea de sâmbătă spre duminică -24 – -26 grade, iar în regiune până la -29 și chiar din locurile joase -30. Nici în timpul zilei nu trebuie să va așteptați la căldură, pentru că valorile maxime sunt -20 – -22 de grade, iar în regiune până la -25 de grade de îngheț”, a spus Roman Vilfand, directorul Centrului Hidrometeorologic Rus, pentru agenția Interfax, transmite orange.ro.

Iarna va lovi Moscova cu un frig cumplit, dar Europa nu va îngheța cum credea Putin, fiind sub un val neobișnuit de căldură pentru ianuarie

El a subliniat că o astfel de vreme anormală este considerată un fenomen periculos. O scădere bruscă a temperaturii, după cum a precizat Vilfand, va începe vineri, 6 ianuarie, temperatura aerului va scădea sub -20 de grade pe timp de noapte.

Temperatura va fi cu 16-17 grade sub cea normală. Astfel, la Moscova și în regiunea Moscovei va avea loc cea mai rece perioada de cinci zile din acest secol.

Generalul Iarnă nu atacă Europa

Rușii ironizau Occidentul, spunând că europenii vor muri de frig în case în această iarnă din cauza crizei energetice. În septembrie, Putin spunea că Occidentului “îi va îngheța coada”.

Însă, în Europa, vremea este mult mai caldă decât cea normală pentru această perioadă. Temperaturile din luna ianuarie au urcat la niveluri record istorice în mai multe țări din Europa.

Recordurile naționale au fost doborâte în opt țări, iar cele regionale în alte trei.

La Varșovia, în Polonia, s-au înregistrat duminică 18,9C, în timp ce la Bilbao, în Spania, au fost 25,1C, cu peste 10C peste medie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies