9.5 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeȘtirile zileiIarna caldă din Europa provoacă frica climatică, dar și reducerea consumului gazelor

Iarna caldă din Europa provoacă frica climatică, dar și reducerea consumului gazelor

Iarna foarte caldă din Europa provoacă frica climatică și discuțiile desprre aceasta, dar și reducerea consumului gazelor pe continent.

Temperaturi record s-au înregistrat pe măsură ce vremea neobișnuit de caldă a ajuns în Europa în noul an, stârnind apeluri din partea activiștilor pentru o acțiune mai rapidă împotriva schimbărilor climatice, dar oferind în același timp un răgaz pe termen scurt guvernelor care se luptă cu prețurile vertiginoase ale gazului.

Este vreme de plajă în părți din sudul Europei… în ianuarie.

Înotătorii și iubitorii de soare au ieșit miercuri în stațiunea spaniolă Malaga.

Asta pe măsură ce temperaturi record se înregistrează pe tot continentul.

În timpul Anului Nou, în Bilbao, în nordul Spaniei, mercurul a atins 25,1 Celsius, sau aproximativ 77 Fahrenheit.

Stațiunile de schi din regiune sunt închise din cauza lipsei de zăpadă.

Căldura i-a lăsat pe turiști în afara muzeului Guggenheim, cu sentimente amestecate.

„ Da, este vreme frumoasă pentru ciclism, dar știm că planeta arde, așa că ne bucurăm, dar, în același timp, da, este înfricoșător”, potrivit Reuters.

Iarna foarte caldă din Europa aduce din nou frica climatică și o dovadă în plus că schimbările climatice nu sunt de bun augur

Mulți văd vremea caldă ca o dovadă suplimentară a schimbărilor climatice. Greenpeace spune că valul de căldură din ianuarie este dovada că este timpul să punem capăt dependenței de combustibilii fosili.

Dar căldura oferă și o oarecare ușurare guvernelor europene. Ei s-au luptat să facă față creșterii prețurilor la gaze după invazia Rusiei în Ucraina.

Acum, perioada caldă a redus cererea de gaz pentru încălzire, reducând din nou costurile cu energia. Miercuri, prețul de referință al gazului în Europa a scăzut înapoi la nivelurile de dinainte de război.

Autoritatea energetică a Italiei, de exemplu, a prezis că facturile vor scădea ca urmare a acestui fapt. Asta ar trebui să însemne că guvernele europene nu trebuie să cheltuiască atât de mult pentru plafonarea taxelor pentru consumatori.

În Bilbao, localnicii pur și simplu nu sunt siguri cum să interpreteze acum toate acestea. Nu este normal, spune acest om, ar trebui să fie frig și ploios în această perioadă a anului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

O celebră actriță s-a înscris în AUR la Congresul de la Alba Iulia

Ramona Bădescu, actriță notorie în spațiul public, s-a alăturat Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), aceasta fiind prezentă sâmbătă la Congresul Extraordinar al partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă