21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialHarghita: O spălătorie de covoare, sancționată pentru că arunca apa uzată în...

Harghita: O spălătorie de covoare, sancționată pentru că arunca apa uzată în râu

O spălătorie de covoare din Miercurea-Ciuc a fost sancționată de comisarii Gărzii de Mediu Harghita și i-a fost suspendată activitatea temporar, după ce s-a descoperit că deversa ape uzate în Pârâul Șumuleu și opera fără autorizație de mediu.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Harghita, verificările au fost efectuate în urma unor sesizări primite de instituție.

„Ca urmare a sesizărilor înregistrate cu privire la deversarea apelor uzate în Pârâul Șumuleu, în zona industrială a municipiului Miercurea-Ciuc, comisarii GNM au verificat zona și au identificat sursa de evacuare a apelor cu miros specific de ape uzate provenite din activitatea de spălare a covoarelor prin canal deschis și prin canalul pluvial adiacent amplasamentului către pârâu.

Operatorul economic deversa apele uzate provenite din activitate către un colector nefuncțional și fără a avea acceptul operatorului autorizat pentru preluarea acestor ape. Activitatea de spălare a covoarelor se supune procedurii de autorizare din punctul de vedere al protecției mediului, societatea desfășurând activitatea în lipsa acesteia”, se menționează în postarea de pe rețeaua de socializare.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă