6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalGuvernul ceh va prelungi până la începutul lui februarie controalele la frontiera...

Guvernul ceh va prelungi până la începutul lui februarie controalele la frontiera cu Slovacia

Guvernul ceh a anunţat miercuri că va prelungi până la începutul lui februarie controalele aleatorii la frontiera cu Slovacia destinate să reducă imigraţia, în urma unei decizii similare luate de Austria şi Polonia, scrie AFP, preluat de agerpres.ro.

Statele vecine din vestul şi nordul Slovaciei au implementat la începutul lui octombrie controale provizorii la frontierele lor pentru a împiedica migranţii şi solicitanţii de azil să intre pe teritoriul lor în mare parte prin Serbia şi Ungaria, la sud de teritoriul slovac.

În acelaşi timp, Slovacia a introdus controale la graniţa cu Ungaria.

Iniţial în vigoare pentru o perioadă de o lună, aceste controale au fost prelungite de mai multe ori.

“Reacţionăm la situaţia din statele vecine, care au luat această măsură mai devreme”, a declarat miercuri presei ministrul ceh de interne Vit Rakusan.

Austria a anunţat deja o prelungire a acestor controale până la 3 februarie şi Polonia până la 1 februarie.

Vit Rakusan a subliniat că poliţia cehă a verificat mai mult de 680.000 de persoane şi a arestat peste 1.120 de migranţi, precum şi 58 de traficanţi de persoane de la începutul lui octombrie.

Tot miercuri, ministrul slovac de interne Matus Sutaj Estok a anunţat că ţara sa nu va prelungi controalele la frontiera cu Ungaria dincolo de 22 ianuarie.

“Situaţia actuală în ceea ce priveşte imigraţia ilegală este stabilă”, a afirmat el, adăugând că Slovacia este pregătită să reintroducă controalele va fi este necesar.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă