13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăPoliticăGrindeanu, după vizita la Podul Brăila - Galați. VIDEO

Grindeanu, după vizita la Podul Brăila – Galați. VIDEO

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarant, cu ocazia unei vizite făcute pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre, că zona Brăila-Galaţi este cea în care se investeşte cel mai mult din ţară în infrastructură.

“Este zona în care se investeşte cel mai mult în infrastructură şi se va investi în anii viitori, în afară de Podul peste Dunăre, avem şi drumurile expres, este normal să se întâmple aşa, Brăila-Galaţi este a doua mare aglomerare urbană a ţării”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a verificat la faţa locului stadiul lucrărilor la Podul suspendat peste Dunăre şi a anunţat că acest obiectiv, cel mai mare proiect de infrastructură realizat în România în ultimii 30 de ani, va fi dat în circulaţie pe 6 iulie.

Grindeanu a mai declarat că va merge să vadă şi cum se desfăşoară lucrările la Drumul Expres Galaţi – Brăila, care va face legătura cu Podul suspendat peste Dunăre.

“Voi merge cu colegii să văd şi Drumul Expres Brăila-Galaţi, să vedem cum lucrează acolo. În momentul acesta, din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, lucrările se desfăşoară foarte mult în zona podului de la Siret. Vom merge şi acolo, pentru că toată această dezvoltare nu este finalizată până când nu se va întâmpla şi acest Drum Expres Galaţi-Brăila, care – aşa cum vorbeam cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila – în final ar trebui să ducă şi spre dezvoltările celelalte, adică Drumul Expres Brăila-Focşani şi Drumul Expres Brăila-Buzău. Să nu uităm şi nu o să ratez niciun moment să spun că acea asociere de patru consilii judeţene – Brăila, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, acel ADI s-a mişcat foarte bine şi a făcut foarte repede tot ce ţine de partea birocratică pentru drumul de mare viteză Galaţi-Chiciu. Iată că sunt încă trei dezvoltări de infrastructură în această zonă şi, bineînţeles, pe malul tulcean odată cu Jijila şi cu toate celelalte dezvoltări care duc spre Constanţa”, a evidenţiat Grindeanu.


Șeful Transporturilor a mai afirmat că toate marile lucrări de infrastructură din România se fac cu fonduri europene şi că este pentru prima dată când la Ministerul Transporturilor s-au accesat toţi banii europeni.

“Am cerut suplimentare de fonduri, am primit încă 10%, adică 450 milioane de euro, o să-i terminăm şi pe aceştia foarte repede, până la jumătatea lunii august. O să mai cerem, pentru că mai bine accesăm aceste sume, decât să le trimitem înapoi la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Grindeanu.

Construcţia podului suspendat peste Dunăre a început în anul 2017. Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.

Constructorul Drumului Expres Galaţi – Brăila este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, valoarea contractului fiind de 2,375 miliarde de lei cu TVA. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Refugiații din Ucraina vor fi sprijiniți să se angajeze în România

Refugiații din Ucraina vor fi sprijiniți să se angajeze în România sau să-și deschidă o afacere în România, anunță un comunicat de presă transmis...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Le e teamă să nu fie implicați în război. Separatiștii din Transnistria nu mai cer Rusiei “unire”, ci doar protecție

Liderii separatiști de la Tiraspol au organizat, în ziua de 28 februarie, un congres al așa-zișilor deputați ai Transnistriei iar aceștia au cerut Rusiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă