32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalGrevă în Italia! "Meloni, poporului i-e foame"

Grevă în Italia! „Meloni, poporului i-e foame”

Italienii au întâmpinat perturbări în călătorii vineri, întrucât lucrătorii din transport și alți angajați din sectorul public din două dintre cele mai mari sindicate ale țării au intrat în grevă în semn de protest față de planurile bugetare ale guvernului pentru anul 2024, notează Reuters.

Greviștii acuză că Meloni și guvernul său utilizează resursele limitate din bugetul pe anul 2024 în scopuri electorale, „vânând” voturi în perspectiva alegerilor europene de anul viitor. Această acuzație este formulată în detrimentul lucrătorilor și pensionarilor, care ar fi afectați de această gestionare a resurselor.

„Meloni, poporului i-e foame”, se putea citi pe una din pancartele manifestanţilor adunaţi în Piazza del Popolo, în centrul Romei.

Mii de oameni au mărşăluit şi pe străzile din Genova şi Milano.

Protestul a fost inițiat de două dintre cele trei principale confederații sindicale din Italia, CGIL și UIL, care acuză guvernul că a redistribuit resurse de la sectoare esențiale precum sănătatea, educația și industria.

Cadrele didactice, angajații din sănătate, șoferii de taxi și lucrătorii poștali au fost chemați să facă grevă timp de opt ore în întreaga țară. De asemenea, unele sectoare din domeniul privat, cum ar fi metalurgiștii sau comercianții, au fost invitați la grevă în centrul Italiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă