7.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSocialEducațieGreva din Educație este suspendată, nu anulată, ea se poate relua, avertizează...

Greva din Educație este suspendată, nu anulată, ea se poate relua, avertizează sindicatele

Greva din Educație este doar suspendată, nu anulată, iar această grevă va fi reluată dacă politicienii nu-și respectă promisiunile făcute cadrelor didactice.

Acest avertisment a fost transmis, luni la amiază, de liderii celor două Federații sindicale din Educație, Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, a precizat că greva va fi reluată în septembrie 2023, chiar la începutul anului școlar, dacă grila salarizării nu va include majorarea de 50 la sută la salarii, care să se aplice de la data de 1 ianuarie 2024. Grila salarizării va fi inclusă în Legea salarizării unitare. La proiectul acestei legi se va lucra în următoarele săptămâni, urmând ca proiectul să fie trimis la Parlament în septembrie 2023.

Greva din Educație a durat trei săptămâni și o zi. Ea a fost suspendată – cum spun sindicatele – sau a încetat, cum a spus premierul Ciucă, după ce guvernul condus de premierul Ciucă a aprobat Ordonanța de Urgență pentru mărirea salariilor cadrelor didactice.

Practic, promisiunile făcute de premierul Ciucă vor fi îndeplinite de premierul Ciolacu. La data de 12 iunie 2023, Ciucă este așteptat să-și dea demisia din funcția de premier. Funcția de premier urmează să fie preluată de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă