34.8 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGiorgia Meloni vrea ca NATO să dea garanții de securitate Ucrainei

Giorgia Meloni vrea ca NATO să dea garanții de securitate Ucrainei

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a afirmat miercuri, în cursul unei vizite în Polonia, că Alianţa Nord-Atlantică(NATO) ar trebui să ofere garanţii de securitate Ucrainei, potrivit blacknews.ro.

„Oferirea unor condiţii reale de securitate Ucrainei este singura modalitate de obţinere a unei păci corecte şi durabile”, a declarat Giorgia Meloni, potrivit cotidianului Il Messaggero, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Varşovia cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Meloni, aflată în Polonia, vrea ca NATO să ofere garanții Ucrainei, deși Jens Stoltenberg a declarat că nu va „declanșa” articolul 5

Giorgia Meloni a subliniat că Administraţia Poloniei împărtăşeşte poziţia Italiei.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat în iunie că, la finalul conflictului, Alianţa Nord-Atlantică ar trebui să ofere garanţii de securitate pentru a se asigura că Rusia nu va lansa o nouă agresiune militară împotriva Ucrainei. Însă Stoltenberg a subliniat că Ucraina nu va putea primi garanţii de apărare colectivă specifice Articolului 5 al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Premierul Italiei Giorgia Meloni susține Ucraina și prezice vremuri grele

Premierul Italiei Giorgia Meloni a promis marți (25 octombrie) că va trece cu bine țara prin una dintre cele mai grele perioade de după cel de-al Doilea Război Mondial și va continua să sprijine Ucraina în conflictul cu Rusia.

Meloni, prima femeie prim-ministru al Italiei, a declarat că țara continuă să fie un partener de încredere în cadrul NATO, deoarece este „cea mai bună modalitate de a ne apăra interesul național”, potrivit Reuters.

„ Numai o Italie care își onorează angajamentele poate avea autoritatea de a cere ceva la nivel european și occidental”, a adăugat ea.

Premierul Italiei Giorgia Meloni susține Ucraina în conflictul cu Rusia, dar promite că va sprijini financiar familiile și firmele afectate de criza energetică

Meloni a spus că guvernul ei va oferi sprijin financiar familiilor și firmelor afectate de criza energetică, avertizând că acest cost ridicat al ei va însemna că administrația ei ar putea fi nevoită să întârzie unele dintre promisiunile sale electorale mai costisitoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă