7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalGermania vede Rusia ca cea mai mare amenințare pentru securitatea euro-atlantică

Germania vede Rusia ca cea mai mare amenințare pentru securitatea euro-atlantică

Germania consideră că Rusia este cea mai mare amenințare pentru securitatea euro-atlantică, adoptând și o strategie de securitate națională.

„Pentru prima dată în istoria ţării noastre, am elaborat o strategie de securitate naţională pentru Germania. Ceea ce era până acum o Cartă albă limitată doar la politica de apărare devine acum o abordare completă şi sistematică, incluzând numeroase domenii”, a declarat cancelarul Olaf Scholz, potrivit publicaţiei Die Zeit, cu ocazia prezentării documentului în materie de apărare.

Germania vede Rusia ca o amenințare la securitatea zonei euroatlantice, securitatea însemnând mai mult decât capabilităţi militare şi diplomaţie

Conform conceptului noii strategii, „securitatea înseamnă mai mult decât capabilităţi militare şi diplomaţie”, fiind preferată o abordare amplă, axată pe cooperarea între diversele departamente guvernamentale, pentru contracararea riscurilor militare, cibernetice, energetice, ecologice, în materie de sănătate publică şi alimentaţie, potrivit stiridinsurse.ro.

„ Rusia actuală reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa păcii şi securităţii în spaţiul euro-atlantic. Prin invazia din Ucraina, o perturbare imensă a ordinii de pace a Europei, Rusia ameninţă direct securitatea noastră şi a aliaţilor noştri din NATO şi din Uniunea Europeană”, arată noua Strategie de securitate naţională a Germaniei, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Germania se teme că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul ei

Oficiul Federal german pentru Protecţia Constituţiei (BfV) a avertizat, luni, că există riscul ca serviciile secrete ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei, pe fondul tensiunilor generate de susţinerea militară a Ucrainei.

„Există riscuri majore de a fi comise acte de sabotaj ruse în Germania. Pot fi utilizate capabilităţi tactice împotriva obiectivelor germane, în principal asupra infrastructurii esenţiale”, a declarat preşedintele Oficiului Federal german pentru Protecţia Constituţiei, Thomas Haldenwang, relatează stiri.md.

Există riscul ca serviciile ruse să comită acte de sabotaj pe teritoriul Germaniei după acuzele Rusiei de implicare în războiul din Ucraina

„Există deja activităţi de pregătire, precum monitorizarea sistemelor informatice, dar nu au fost încă atacuri cibernetice masive asupra infrastructurii esenţiale din Germania”, a precizat Thomas Haldenwang.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire,...

ÎPS Teodosie a fost mustrat verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost atenţionat doar verbal de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acuzaţiile care i-au fost aduse - "răzvrătire,...

Cum eficientizezi interacțiunea cu clienții cu soluții de top precum omnichannel

În era digitală actuală, gestionarea eficientă a interacțiunilor cu clienții devine crucială pentru succesul afacerilor. Soluțiile omnichannel, inclusiv softurile de call center, reprezintă opțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă