21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGermania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri, agenţia Ukrinform. Lista cu armamentul oferit Kievului a fost publicată pe site-ul guvernului federal german, potrivit rador.ro.

Noul lot de ajutor include 24 de vehicule blindate de transport de trupe (Germania a trimis anterior un număr similar de astfel de blindate), 4 vehicule Bandvagn 206 (BV206) (anterior, Forțele Armate ucrainene au primit 69 de astfel de vehicule), 1 tanc BIBER de stabilire a podurilor cu piese de schimb (14 unități sunt deja în uz), 3 tancuri de deminare WISENT 1 (în total, Ucraina are 19 astfel de tancuri) și 14 dispozitive speciale pentru tancurile destinate operaţiunilor de deminare (anterior, au fost transferate alte 11).

În plus, pachetul de ajutor include o rachetă pentru sistemul de apărare aeriană IRIS-T, mai mult de 1.000 muniții de artilerie de 155 mm, un sistem maritim anti-mine, un sistem de supraveghere video Satcom (2 astfel de sisteme au fost livrate anterior), 4 vehicule de patrulare pentru zona de frontieră (în plus față de 248 trimise deja), 450 de lanțuri antiderapante (pentru vehicule) și 194.000 de pachete de alimente pentru militari.

Într-un interviu recent, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania trimite aproape în fiecare zi pachete de ajutor în Ucraina, chiar și mici, pentru a asigura un sprijin continuu.

Germania cumpără o uzină de armament din România. Unul dintre viitorii beneficiari poate fi Ucraina

O mare companie de armament din Germania, Rheinmetall, care este unul dintre principalii furnizori de echipament militar pentru Ucraina în războiul contra Rusiei, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei Automecanica Mediaș, urmând ca uzina de la Mediaș să asigure mentenanța vehiculelor militare ale Ucrainei.

Grupul Rheinmetall, cu sediul la Düsseldorf (Germania), a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni (72.5 la sută) al companiei Automecanica Mediaș, anunțând simultan că uzina din România va avea un rol esențial pentru asigurarea capacității vehiculelor de luptă, de fabricație occidentală, ale Ucrainei. Noua uzină cu capital majoritar german din Transilvania va purta numele Rheinmetall Automecanica SRL.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....
Ultima oră
Pe aceeași temă