21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGalați: Accident de muncă la Uzina de Apă

Galați: Accident de muncă la Uzina de Apă

Accidentul s-a produs luni la Uzina de Apă din oraşul Galaţi.

Bărbatul a ajuns la spital după ce macaraua pe care o conducea s-a răsturnat într-o groapă. Macaragiul, un bărbat de aproximativ 70 de ani, a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat. El a suferit mai multe răni în zona lombară şi la nivelul capului, fiind transportat de urgenţă la secţia UPU a Spitalului Judeţean din Galaţi.

„Victima are aproximativ 70 de ani, este vorba despre macaragiu. El a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat. Bărbatul are contuzie în zona lombară, mai multe plăgi faciale, buza spartă, câţiva dinţi lipsă. A fost transportat la spital, echipajul de pe ambulanţă l-a asistat, era conştient şi stabil”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihai Polinschi.

Macaraua aparţine unei firme din Galaţi şi s-a răsturnat în timp ce efectua o lucrare comandată de societatea edilitară Apă Canal. Utilajul care are aproximativ şase metri înălţime a căzut într-o groapă în care se construieşte un bazin de apă.

„La Uzina de Apă se realizează o investiţie a societăţii noastre, este făcută de o firmă care a contractat lucrarea. Echipamentul este al firmei contractoare, macaraua a căzut de pe o platformă şi s-a răsturnat într-o groapă adâncă de câţiva metri. Nu sunt alte pagube. Acolo se construia o instalaţie de recirculare a apei pentru reducerea consumului tehnologic la Uzina de Apă numărul 2. Fundaţia este construită, lucrarea a fost oprită pentru a fi scoasă macaraua”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Cazul este anchetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Inspectorii ITM vor stabili de ce s-a produs accidentul şi dacă au fost respectate normele de protecţia muncii.

Cele mai citite

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă