3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeȘtirile zileiGabriela Szabo a pierdut procesul prin care a contestat concedierea din fruntea...

Gabriela Szabo a pierdut procesul prin care a contestat concedierea din fruntea CSM București

Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București, a anunțat luni Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Potrivit primarului, decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină, trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM, potrivit ziarulprofit.ro.

„Printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți). Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă”, arată Nicușor Dan.

Acesta mai spune că, în plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

„Totodată, litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment)”, mai transmite primarul general pe Facebook.

Gabriela Szabo câștigă procesul cu Nicușor Dan

Judecătorii Tribunalul București au hotărât, miercuri, să anuleze dispoziția de detașare a Gabrielei Szabo, semnată de Nicușor Dan, și îl obligă pe primarul general al Capitalei să o reîncadreze pe fosta mare atletă a României în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București, potrivit gandul.ro.

Totodată, Gabrielei Szabo urmează să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei, dar și cheltuieli de judecată – 3.500 lei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Gabriela Szabo a transmis că actul de justiție se face numai în instanțele de judecată, fiind recunoscătoare tuturor celor care i-au fost alături în această perioadă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Partidele de extremă-dreapta vor să câștige la alegerile europarlamentare de anul viitor

Partidele europene de extremă dreapta s-au întâlnit în Italia, promițând să remodeleze Uniunea Europeană după alegerile europarlamentare de anul viitor, întărind abordarea blocului în...

Recomandări ANPC de Moş Nicolae, legate de jucării și dulciuri

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor, în contextul sărbătorii de Moş Nicolae, să achiziţioneze dulciuri numai din...
00:00:33

VIDEO. Peruanii cer demiterea președintelui

Sute de peruani au ieșit sâmbătă (2 decembrie) pe străzile din Lima pentru a cere demiterea președintelui Dina Boluarte, după ce procurorul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă