0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăGabriela Firea s-a încuscrit cu un senator republican din SUA

Gabriela Firea s-a încuscrit cu un senator republican din SUA

La logodna și cununia civilă a băiatului cel mai mare al Gabrielei Firea, Tudor, 28 de ani, cu aleasa inimii Eva-Emilie, a fost prezent și politicianul american William Holland Payne, unchiul miresei. El este avocat și contraamiral în retragere al Marinei Statelor Unite. Un US Navy Seal, absolvent al Basic Underwater Demolition/SEAL (BUD/S) unul dintre cele mai dure programe de test pentru înrolarea în forțele speciale ale Marinei Americane. S-a fotografiat cu Gabriela Firea.

“Am vorbit mult în cele câteva zile cât a stat în România, împreună cu soția sa Deborah. Când ai în față un US Navy Seal, amiral în retragere și fost senator în Senatul statului american New Mexico, te gândești în primul rând la rezistență, disciplină și organizare. Însă, cea mai importantă lecție pe care o primești este despre munca în echipă și despre a fi devotat oamenilor, despre a rămâne cald și uman, în ciuda experiențelor profesionale care ne călesc” – a scris Gabriela Firea pe pagina sa de facebook.

Williamj Holland Payne a fost senator republican whip, adică acel membru al grupului a cărui responsabilitate este păstrarea disciplinei de vot.

“Am ajuns, din nou, la importanța echipei, la puterea ei în politică. Și în SUA, orice proiect, oricât de bun ar fi, poate fi realizat doar în echipă.

“America va triumfa”

citește și: Reforma digitală sau despre cum ne duc guvernanții cu poșta

Am vrut să știu, în acest moment complicat la nivel global, dacă valorile Americii vor triumfa. Răspunsul a fost scurt, rapid și ferm : merită să lupți pentru toleranță, libertate, democrație și pentru drepturile omului, iar societatea americană, cu toate provocările sale mari din acest moment, este o societate care are capacitatea de a găsi resurse să depășească dificultățile.

Sunt recunoscătoare că am putut discuta cu un om care înțelege altfel contextul geopolitic al Europei și în particular al României în această regiune marcată de provocări istorice, ce revin ciclic.

România este un partener solid și de valoare al Statelor Unite, iar legăturile sunt puternice și depășesc provocările,” a încheiat mama lui Tudor fericită.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă