Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de neplata impozitelor pentru 21 de milioane de lire din afaceri online
Influencerii Andrew și Tristan Tate sunt în mijlocul unui nou scandal, de data aceasta cu Fiscul. Ei sunt acuzați că nu au plătit nici un impozit către stat pe încasări de 21 de milioane de lire sterline, aproximativ 26 de milioane de dolari, sumă obținută din afacerile lor online, relatează PA Media, citată de Agerpres.
La Tribunalul Westminster, poliţia Comitatelor Devon şi Cornwall a iniţiat o acţiune civilă pentru evaziune fiscală, pe numele celor doi. În document apare și o a 3-a persoană, trecută doar cu iniţiala J.
Potrivit plângerii, între anii 2014 și 2022, cei trei nu au plătit nicio taxă, în nici o ţară, pe venituri de 21 de milioane de lire, obţinute din afaceri online, mai exact, vânzări de produse şi activităţi pe OnlyFans.
Un reprezentant al poliției britanice a declarat că Andrew Tate are o postare în care afirmă că „refuză să plătească taxe. Abordarea influencerului a fost de a ignora, ignora, ignora, pentru că, într-un final, datoriile dispar„, a mai argumentat reprezentantul poliţiei.
Fraţii Tate au deschis „un număr uriaş de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care şapte au fost blocate, se mai arată în acțiunea civilă. Conturile au fost folosite „ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri. „Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani „, susţine poliţia.
Fraţii Tate sunt acuzaţi de eludarea plăţii taxelor şi spălare de bani în Marea Britanie, dar şi în România. Aceştia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J şi au deschis un al doilea cont pe numele acesta.
Poliţia a invocat, de asemenea, o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al numelui J, sumă din care 495.000 de lire au ajuns la Andrew Tate şi 75.000 de lire într-un alt cont pe numele lui J. Banii au fost transferaţi în criptomonede.
Controversatul influencer Andrew Tate și fratele său, Tristan, sunt liberi să părăsească România, dar nu și UE, a decis o instanță din București. Decizia de a permite libera circulație în UE nu este definitivă și poate fi contestată.