20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeȘtirile zileiFostul primar din Focşani, trimis în judecată de DNA

Fostul primar din Focşani, trimis în judecată de DNA

Alături de Bacinschi a fost deferită justiţiei şi fosta şefă a Serviciului Investiţii din primărie, acuzată de complicitate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Decebal-Gabriel Bacinschi, la data faptei primar al municipiului Focşani, judeţul Vrancea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi Maria-Cristina Costin, la data faptei şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Focşani, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, Bacinschi, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă “agreată”, un contract privind obiectivul “Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii – Municipiul Focşani” şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat.

Potrivit DNA, în ambele situaţii, edilul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.

“În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, a întocmit şi avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv şi ulterior pentru efectuarea plăţilor”, mai arată DNA.

Procurorii menţionează că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.

Primăria Municipiului Focşani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile care aparţin celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În februarie 2017, fostul primar din Focşani Decebal Bacinschi a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, după ce a atribuit direct, către o firmă ”agreată”, şi ulterior a achitat un contract privind iluminatul ornamental de sărbători, la un preţ supraevaluat.

Cele mai citite

Dumitru Buzatu, ținut în șah de magistrați! Curtea de Apel a amânat luarea unei decizii în cazul baronului șpăgar

”Stabileşte termen de pronunţare la data de 29.09.2023, când soluţia va fi pusă la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia pronunţată, joi...

Aprobăm 4 proiecte privind realizarea unor conducte de gaze în Olt, Mehedinți, Timiș și Bihor

"Mă bucur că avem în sfârşit pe ordinea de zi şi mai multe hotărâri legate de realizarea unor conducte de gaze. Sunt patru...

Lumea fotbalului, scandalizată. UEFA ridică parțial embargoul echipelor rusești

Echipele rusești Under-17 vor putea evolua din nou în competițiile europene, după ce UEFA a ridicat interdicția impusă în urma invaziei Ucrainei. Organismul de conducere...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies