6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFostul președinte brazilian Bolsonaro, pe aeroportul din Florida, se întoarce în Brazilia

Fostul președinte brazilian Bolsonaro, pe aeroportul din Florida, se întoarce în Brazilia

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat miercuri (29 martie) pe aeroportul internațional din Orlando, Florida, pentru întoarcerea sa în Brazilia, după mai bine de trei luni de exil autoimpus în Statele Unite, după ce și-a pierdut candidatura pentru realegere.

Revenirea lui Bolsonaro în Brazilia este așteptată cu nerăbdare de Partidul său conservator Liberal (PL), care a devenit cel mai mare din Congresul brazilian după alegerile din octombrie, potrivit Reuters.

Bolsonaro a călătorit în Statele Unite pe 30 decembrie, cu doar două zile înainte de învestirea președintelui Luiz Inacio Lula da Silva, sărind peste ritualul tradițional de a preda evantaiul prezidențial succesorului său.

SUA: fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost internat într-un spital

După valul de proteste care a lovit Brazilia, o veste neașteptată vine din SUA: fostul președinte Jair Bolsonaro, cel pentru care protestatarii au ieșit în stradă, a fost internat într-un spital.

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a fost internat într-un spital din Orlando, Florida, cu diagnosticul „dureri abdominale”, a informat luni ziarul „O Globo”, la o zi după ce unii dintre susţinătorii săi au luat cu asalt clădirea Congresului din capitala braziliană Brasilia, potrivit stiridiaspora.ro.

Bolsonaro a fost internat de mai multe ori în ultimii ani din cauza unor blocaje intestinale, după ce a fost înjunghiat în timp ce se afla în campanie prezidenţală, în 2018. El a plecat în Statele Unite cu două zile înainte ca Luiz Inacio Lula da Silva să preia funcţia de preşedinte, relatează Rador.

Proteste în Brazilia. Bolsonaro a plecat în SUA după învestirea lui Lula da Silva

Jair Bolsonaro se afla în Statele Unite în timpul protestelor, acolo unde a plecat cu două zile înainte de învestirea lui Lula da Silva, refuzând să predea eşarfa prezidenţială celui care l-a învins cu un scurt avans şi pe care nu l-a felicitat niciodată.

„Manifestaţiile paşnice, în conformitate cu legea, fac parte din democraţie. Cu toate acestea, distrugerile şi invadarea clădirilor publice (…) sunt împotriva regulii”, a scris pe Twitter fostul preşedinte de extremă dreaptă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă