7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSocialJustițieFostul director al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, trimis în judecată de DNA

Fostul director al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, trimis în judecată de DNA

George Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat, printre altele, pentru trafic de influenţă în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul Aeroportului Otopeni.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a lui George Alexandru Ivan, fost director general şi comercial CNAB, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Într-un comunicat remis presei, DNA precizează că, anterior, prin decizia penală din data de 5 octombrie, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au dispus restituirea la DNA a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat între anchetatorii anticorupţie şi George Alexandru Ivan. El acceptase să primească o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani şi 9 luni.

Procurorii notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în intervalul 11 – 14 ianuarie 2022, o persoană persoană trimisă în judecată anterior, prin intermediul lui George Alexandru Ivan, ar fi pretins de la angajatul unei societăţi comerciale (martor în cauză) o sumă de 10.000.000 euro, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra ministrului Transporturilor şi promiţând că îl va determina pe acesta să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lui de serviciu, în legătură cu prelungirea pe o perioadă de cinci ani de zile a contractului de asociere în participaţiune pentru exploatarea unor spaţii comerciale, încheiat între CNAB şi societatea unde lucra martorul.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Voleibalistele de la CSM Lugoj, aproape de sferturile Cupei Challenge

CSM Lugoj a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins în...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă