1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalFost agent FBI la atacul din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliul...

Fost agent FBI la atacul din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliul SUA: „Omorâți-i! Omorâți-i! Omorâți-i!”

Un fost agent FBI a fost arestat pentru presupusul său rol în atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA și acuzat de patru infracțiuni minore, inclusiv intrarea ilegală într-o clădire cu acces restricționat și tulburarea ordinii publice, potrivit documentelor depuse la tribunal.

Jared Wise, în vârstă de 51 de ani, care a fost agent FBI și agent de supraveghere din 2004 până în 2017, a fost arestat preventiv luni și eliberat la domiciliu cu anumite condiții, potrivit documentelor depuse la tribunal. Până în iunie anul trecut, el a locuit în New Braunfels, Texas, dar de atunci s-a mutat în Bend, Oregon, scrie Reuters, conform jurnalul.ro.

Wise a fost surprins pe o înregistrare cu circuit închis de televiziune intrând pe ușa aripii Senatului SUA și ridicând brațele „în semn de triumf”, potrivit unei declarații sub jurământ depuse la tribunalul federal.

În imaginile surprinse de camerele de luat vederi cu purtător de corp ale ofițerilor de poliție metropolitană din D.C., Wise s-a adresat direct acestora, spunând „Sunteți dezgustători. Sunt fost – sunt fost polițist. Sunteți dezgustători. Voi sunteți naziștii. Sunteți Gestapo-ul. Nu puteți vedea asta. … Să vă fie rușine! Să vă fie rușine! Să vă fie rușine!”.

Un fost agent al FBI, la atacul din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliul SUA, arestat acum, i-a instigat pe cei care au intrat acolo

Imaginile de pe cameră au surprins, de asemenea, reacția lui Wise în timp ce alți protestatari din jur au început să atace polițiștii care încercau să apere Capitoliul, se mai arată în dosar. În înregistrare, el poate fi auzit cum îi încurajează strigând: „Omorâți-i! Omorâți-i! Omorâți-i!”.

Niciun avocat al lui Wise nu a putut fi contactat de Reuters pentru comentarii. De asemenea, niciun purtător de cuvânt al FBI nu a răspuns solicitării de comentarii cu privire la arestarea lui Wise și la angajarea anterioară în cadrul biroului.

Peste 1.000 de persoane au fost inculpate până în prezent pentru rolul lor în luarea cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021, într-o încercare eșuată de a-l menține la putere pe președintele republican de atunci, Donald Trump, prin blocarea Congresului de a certifica victoria în alegerile din 2020 a democratului Joe Biden.

Cinci persoane au murit în timpul și la scurt timp după revoltă, iar aproximativ 140 de polițiști au fost răniți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

“În cinci ani, putem să exportăm carne de porc”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vrea să revigoreze zootehnia românească, astfel încât în câțiva ani România să ajungă să exporte din nou carne de...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...

Transport clandestin de lemne, oprit de polițiștii din Suceava

Polțiștii din Suceava au confiscat un camion evaluat la 50.000 de euro și au indisponibilizat peste 25 de metri cubi de lemne în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă