6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăEconomieFondatorul Superbet, Sacha Dragic, obține 40% din News.ro. Fratele Ursulei von der...

Fondatorul Superbet, Sacha Dragic, obține 40% din News.ro. Fratele Ursulei von der Leyen, implicat

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, a luat 40% din News.ro, o agenție de știri din România, transmite strictsecret.ro. Potrivit sursei citate, tranzacția a avut loc în februarie 2023, iar nimeni nu a vorbit despre acest lucru.

În cadrul unei acțiuni desfășurate discret, domnul Nicoară Orlando a transferat 40% din acțiunile companiei N.RO Agentia de Stiri SRL către firma D Craig Holding SA, aflată sub umbrela de investiții a magnatului Superbet, Sacha Dragic, un lider prominent în industria de pariuri din România și nu numai.

De fapt, această companie operează la nivel european și își consolidează poziția sub comanda lui Dragic. Merită menționat că acesta l-a numit pe fratele Ursulei von der Leyen, actuala șefă a Comisiei Europene, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

News image

De ce a cumpărat Sacha site-ul News.ro, un site cu trafic scăzut?

Lipsa de transparență a lui Orlando Nicoară în asumarea noii conduceri intrate în acționariat este cu atât mai deplorabilă, având în vedere că acest individ lipsit de scrupule a avut tupeul cu doar câteva zile în urmă să critice jurnaliștii de la GSP pentru refuzul lor de a ceda presiunilor din partea industriei de pariuri și pentru a influența editorial publicația.

Nicoară recunoaște în mod cinic într-o declarație că el însuși a exercitat presiuni pentru ca jurnaliștii de la GSP să renunțe la sintagmele “Liga 1” sau “prima divizie” și să adopte termenul de “SUPERliga,” evident alegerea sponsorului competiției, Superbet.

Conflictul de interese al lui Orlando s-a transformat deja în șantaj și a dus la distrugerea redacției. Astăzi, Cătălin Tolontan semnează ultimul editorial în GSP, redacție anihilată de proprietarii sensibili la presiunile din industria pariurilor.

„Dan Udrea, de la GSP, scrie azi în Libertatea și Gazeta Sporturilor un editorial în care acuză intervenția caselor de pariuri în editorial. El spune că unul dintre acționarii companiei le-a cerut jurnaliștilor să scrie Superliga și Cupa României Betano când se menționează aceste competiții.

Ca unul care a semnat contractul cu Superbet, pentru Superliga, mă autodenunț și spun că și eu i-am cerut lui Cătălin Tepelin ca acest nume să fie folosit în editorial. Pentru că așa se numește competiția.

Doar că, evident, nu la nivelul menționat de Udrea în editorialul lui.

Pentru că nu cred că Superbet a cerut vreodată ca un articol să arate așa cum îl prezintă Udrea. De fapt, sunt sigur că nu a cerut pentru că e RIDICOL. Și când spun că nu cred, mă bazez pe faptul că o astfel de regulă ar fi trebuit, cata vreme o ceri altora, să fie măcar implementată pe propriul site. Iar dacă mă duc pe site-ul Superbet, în secțiunea de știri, citesc, într-o cronică despre derby-ul Olteniei:

‘Un punct în două jocuri de CAMPIONAT a scos FCU 1948 Craiova, de când a fost preluată de Giovanni Costantino. Dar, este de notat că în ambele jocuri, ”juveții” au fost prejudiciați de arbitraj. A fost un 1-1 la Politehnica Iași, cu un gol egalizator venit în inferioritate numerică, apoi un 2-3, acasă cu UTA. Miercuri, doljenii au învins cu 1-0 la SCM Zalău, în Cupă. Ultima izbândă din CAMPIONAT datează din 15 septembrie, 1-0 la Dinamo București.’

În material este folosit de trei ori termenul „campionat” și o dată „prima divizie”. În timp ce termenul Superliga este folosit de două ori. Cum să ceară Superbet ceea ce sugerează Udrea când ei nu fac asta nici măcar pe propriul site?

Din ce citesc în materialul lui Udrea și din ce știu, practic întreaga revoltă de la GSP, plecarea lui Cătălin Tepelin, renunțarea de către GSP la Cătălin Tolontan, care rămâne însă la Libertatea, posibil și închiderea printului pleacă de la această cerință.

Acum, la cât mă pricep eu la presă, această cerință nu este o ingerință editorială. Pentru că respectivele competiții așa se numesc: Superliga și Cupa României Betano. Nimeni nu a cerut să se scrie că Superbet sunt cei mai tari, iar Betano cei mai mari. Jurnaliștilor li s-a cerut să menționeze în materiale numele celor două competiții.”, spunea Dan Udrea, pe data de 3 noiembrie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
Ultima oră
Pe aceeași temă