16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Focar de infecție cu COVID-19 în Vaslui

60 de cazuri de infectare au avut loc la Spitalul de Psihiatrie Murgeni şi 45 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Râşeşti, a spus directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

„S-au luat măsurile privind evaluarea medicală, triajul şi izolarea persoanelor şi au fost dezinfectate spaţiile. Au fost confirmate 60 de cazuri la Murgeni şi 45 la Râşeşti. Mai avem probe în lucru, la care aşteptăm rezultatele”, a declarat, duminică, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, pentru Agerpres.

Până la această dată, la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate peste 2.800 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar un număr de 81 de persoane au decedat.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1438 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 din 13.528 de teste efectuate. Au fost raportate 31 de decese din cauza bolii. La terapie intensivă sunt internați 535 de pacienți cu coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în România.

În clasamentul județelor cu cele mai multe cazuri se află Muncipiul București cu 209 cazuri noi, județul Vaslui cu cele  105 cazuri și județul Constanța cu 88 cazuri noi. 

Citește și: Creștere alarmantă de pacienți internați în stare gravă la Terapie Intensivă

Ultima oră
Pe aceeași temă