0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăFlorin Cîțu nu vrea să audă de Cioloș premier

Florin Cîțu nu vrea să audă de Cioloș premier

Președintele PNL și premierul demis Florin Cîțu transmite, într-un mesaj scris marți, pe Facebook, că PNL va discuta cu Dacian Cioloș după ce acesta va găsi soluția unei majorități alături de PSD și AUR.

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, transmite Florin Cîțu.

Cîțu afirmă că PNL va discuta cu Dacian Cioloș, „după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”.

Marți, PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN, conform lui Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Când este necesară kinetoterapia și 5 beneficii principale

Kinetoterapia este o opțiune terapeutică axată pe mișcare, masaj, tratament termic și exerciții fizice. Specialiștii acestui domeniu se numesc kinetoterapeuți și se ocupă cu...

Cum să te vopsești corect blond platinat: 5 reguli de bază

Dacă ai decis că vrei să îți vopsești părul în blond platinat acasă există anumiți pași de urmat astfel încât să ajungi la rezultatul...

Virgil Popescu, ministrul Energiei, are COVID și s-a izolat la domiciliu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că are rezultat pozitiv pentru COVID-19. Popescu are o formă ușoară de boală și s-a izolat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă